Wieprzowina po chińsku z makaronem

Wieprzowina po chińsku z makaronem i warzywami to sycący obiad pełen azjatyckich smaków i aromatów. Podstawą dania są pieczone polędwiczki wieprzowe zamarynowane wcześniej w oleju sezamowym, miodzie, sosie sojowym i chińskich ziołach. Tak przyrządzonej wieprzow...

Wieprzowina po chińsku z makaronem i warzywami to sycący obiad pełen azjatyckich smaków i aromatów. Podstawą dania są pieczone polędwiczki wieprzowe zamarynowane wcześniej w oleju sezamowym, miodzie, sosie sojowym i chińskich ziołach. Tak przyrządzonej wieprzowinie po chińsku z makaronem koloru dodają później podsmażona cukinia, marchewka i dymka. Spróbuj!

Czytaj więcej Czytaj mniej
12
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 4

Składniki

  • 3 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 2 łyżki Przyprawa chińska 5 smaków w torebce
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 2 łyżki miodu
  • skórka i sok z jednej pomarańczy
  • 450 g polędwiczek wieprzowych
  • 1 łyżka oleju
  • 1 cukinia pokrojona w paski
  • 2 marchewki pokrojone w paski
  • ½ pęczka dymek pokrojonych wzdłuż
  • 275 g makaronu ugotowanego zgodnie z instrukcją na opakowaniu
  • Sos sojowy do smaku

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy