1Polędwiczki oprósz solą, pieprzem i podsmaż. Zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj pokrojone papryki i włoszczyznę, podsmaż. Dodaj 150 ml wina i gotuj, aż odparuje 3/4 płynu. Dodaj przyprawę do pomidorów i pieprz. Duś 30 min, dodaj koncentrat pomidorowy, 50 ml wina. Gotuj, aż farsz zgęstnieje.
2Na 4 kwadraty ciasta nałóż farsz i po 2 plastry podsmażonej polędwiczki. Przykryj pozostałymi płatami ciasta, sklej brzegi i nakłuj wierzch widelcem. Posmaruj roztrzepanym jajkiem, piecz 10-15 min. w 200°C.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.