1Kajzerkę namocz w mleku, 6 jaj ugotuj tak żeby były lekko twarde.
2Cebule podsmaż z czosnkiem na oleju.
3Do mięsa dodaj rozdrobnioną bułkę, 2 jaja, cebulę, dodaj 2 łyżeczki tymianku, pieprz ziołowy, 2 łyżki natki pietruszki, dopraw do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
4Podłużną zaokrągloną od spodu formę, wyłóż papierem do pieczenia, wyłóż połowę masy, ułóż wzdłuż obrane całe jaja, przykryj pozostałą masą, dokładnie ubij.
5Piecz 45 min. w temp. 160℃, pozostaw w formie na 20 min.
6Na dużej patelni podsmaż na maśle całe pieczarki, dodaj śmietankę, musztardę, łyżeczkę tymianku, duś kilka minut na wolnym ogniu do uzyskania konsystencji sosu, w połowie dodaj sos który powstał w blaszce podczas pieczenia, na koniec dodaj pozostałą natke pietruszki.
7Pokrojoną w grube plastry pieczeń podawaj z pieczarkami.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.