Przepis zaprezentowany w programie Top Chef 2014.
Mięso: Rozgrzewamy piekarnik do 120 st. Schab nacieramy solą, smażymy do uzyskania złotego koloru z obu stron bez dodatku tłuszczu i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 10 minut. Pozostałe składniki wkładamy do blendera, miksujemy na jednolitą masę i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Po upływie 10 minut wyjmujemy schab z pieca i obtaczamy w przygotowanej „kruszonce”. Piekarnik rozgrzewamy do 250 st i zapiekamy mięso przez 5 minut, aby kruszonka zrobiła się złota.
Warzywa: Warzywa obieramy, kroimy w kostkę, smażymy na oliwie z łyżką masła i dodajemy pieczarki pokrojone w paski. Dodajemy kaszę, chwilę przesmażamy z warzywami i podlewamy bulionem. Całość gotujemy, aż kasza będzie miękka. Pod koniec zdejmujemy garnek z ognia, dodajemy parmezan, resztę masła, doprawiamy solą i dokładnie mieszamy.
Ogórki: Miód podgrzewamy na patelni z czosnkiem i rozmarynem. Po chwili usuwamy rozmaryn, dodajemy ogórki i smażymy, aż będą złotobrązowe.