45M
Czas przygotowania
30M
Czas gotowania
17
Składniki
Składniki 8 Porcje
- Kulki ryżowe z nadzieniem z grzybów shiitake i boczku
- 1 3/4 szklanki ryżu do sushi
- 1 łyżka octu ryżowego bez dodatków
- 4 grubsze plastry boczku pokrojone w kostkę
- 1 szklanka pokrojonej w kostkę dyni, np. piżmowej lub kabocha
- 1/2 szklanki pokrojonych w cienkie plastry grzybów shiitake
- 4 cebule dymki pokrojone w cienkie plastry
- 1 łyżka domowej japońskiej posypki furikake oraz dodatkowo szczypta do wykończenia dania (sprawdź osobny przepis)
- 1/2 łyżeczki Pieprz biały mielony w torebce
- 1/2 łyżeczki utartej w moździerzu gorczycy Kamis
- Pikantny sos imbirowy
- 1/3 szklanki octu ryżowego bez dodatków
- 1/2 łyżeczki Imbir mielony
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1/2 łyżeczki Cebula granulowana w torebce
- 1 pokruszona Papryka Piri Piri
- 1/2 łyżeczki Ognista mieszanka przypraw
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce