Kotlet schabowy w ziołowej panierce to aromatyczna wariacja na temat klasyka polskiej kuchni. Schab obtaczamy w kruszonce z natką pietruszki, musztardą i masłem. Mięsu towarzyszy ugotowana w bulionie kasza gryczana, pieczarki i inne warzywa oraz ogórki duszone w czosn...
Czytaj więcej Czytaj mniej23
LICZBA SKŁADNIKÓW
Składniki
- 150 g schabu
- 1 pęczek natki pietruszki
- 100 g bułki tartej
- 1 łyżka Musztarda sarepska
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka smalcu wieprzowego
- Pieprz czarny
- Sól morska
- Warzywa:
- 1 marchew
- 1 pietruszka
- 1 por
- 1 cebula
- 100 g pieczarek brunatnych
- 50 g masła
- 200 g kaszy gryczanej prażonej
- 2 łyżki oliwy
- 50 g parmezanu
- 1|5 szklanki bulionu warzywnego
- kilka listków natki pietruszki do dekoracji
- Ogórki:
- 4 ogórki kiszone pokrojone w paski
- 2 ząbki czosnku
- 1 gałązka rozmarynu
- 4 łyżki miodu
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce