Kotlet schabowy w ziołowej panierce

Kotlet schabowy w ziołowej panierce to aromatyczna wariacja na temat klasyka polskiej kuchni. Schab obtaczamy w kruszonce z natką pietruszki, musztardą i masłem. Mięsu towarzyszy ugotowana w bulionie kasza gryczana, pieczarki i inne warzywa oraz ogórki duszone w czosn...

Kotlet schabowy w ziołowej panierce to aromatyczna wariacja na temat klasyka polskiej kuchni. Schab obtaczamy w kruszonce z natką pietruszki, musztardą i masłem. Mięsu towarzyszy ugotowana w bulionie kasza gryczana, pieczarki i inne warzywa oraz ogórki duszone w czosnku i rozmarynie. Ten ziołowy kotlet schabowy z pieczarkami stanie się hitem Twojego menu.

Czytaj więcej Czytaj mniej
23
LICZBA SKŁADNIKÓW

Składniki

  • 150 g schabu
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 100 g bułki tartej
  • 1 łyżka Musztarda sarepska
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka smalcu wieprzowego
  • Pieprz czarny
  • Sól morska
  • Warzywa:
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 por
  • 1 cebula
  • 100 g pieczarek brunatnych
  • 50 g masła
  • 200 g kaszy gryczanej prażonej
  • 2 łyżki oliwy
  • 50 g parmezanu
  • 1|5 szklanki bulionu warzywnego
  • kilka listków natki pietruszki do dekoracji
  • Ogórki:
  • 4 ogórki kiszone pokrojone w paski
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 4 łyżki miodu

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy