1Naciąć skórkę steków co 1 cm. Wymieszać ¼ łyżeczki czarnego i czerwonego pieprzu z cukrem, olejem, miodem i 2 łyżkami soku pomarańczowego wyciśniętego z jednej z pomarańczy. Powstałą mieszanką posmarować steki i piec pod średnio rozgrzanym grillem przez 10-12 minut, co jakiś czas obracając i polewając mieszanką z soku pomarańczowego.
2W międzyczasie na małej patelni roztopić masło, pokroić drugą pomarańczę na plasterki i dodać na patelnię razem z pozostałą ¼ łyżeczki czarnego i czerwonego pieprzu. Smażyć delikatnie przez 1 minutę, często obracając.
3Stek podawać z plasterkami pomarańczy dla dekoracji.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.