1
łyżka
sosu Frank’s RedHot® Original Cayenne Pepper Sauce
1/4
szklanki
przygotowanej salsy
Instrukcje
1Rozgrzej olej w dużym rondelku na średnim ogniu. Dodaj cebulę i jalapeno. Gotuj aż zmiękną, około 3 do 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
2Wymieszaj przyprawy, sól i drożdże spożywcze. Gotuj przez 1 minutę. Wymieszaj mleko kokosowe z pastą miso. Zmniejsz ogień, dodaj kalafior i nerkowce. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, około 20 minut, aż kalafior będzie na tyle miękki, że lekko wejdzie w niego widelec. Wymieszaj z octem, sosem RedHot i salsą.
3W blenderze ze zdemontowaną środkową częścią pokrywy, aby umożliwić ujście pary, rozetrzyj mieszankę kalafiorową na gładką masę. Blenduj ją partiami, na wysokich obrotach, co jakiś czas zbierając masę z boków pojemnika. Jeśli konsystencja mieszanki jest zbyt gęsta, aby blender sobie z nią poradził, dodaj 1 łyżkę wody.
4Przełóż mieszankę do rondelka. Jeśli lubisz ostrzejsze smaki, wymieszaj ją z dodatkową porcją sosu RedHot, salsą lub jalapenos. Gotuj i mieszaj na małym ogniu aż do momentu podgrzania. Podawaj na gorąco z chrupkami kukurydzianymi lub jako dodatek dla wegańskich tacos i misek burrito.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.