1 Sposób przygotowania kapusty z kminkiem, wędzoną śliwką i grzybami
2Grzyby zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na ok. godzinę.
3Kapustę kroimy i mieszamy z pokrojonymi śliwkami, posiekaną szalotką i przyprawami.
Zalewamy wodą z grzybów tak, aby przykryła kapustę z dodatkami i gotujemy przez około godzinę. Podczas gotowania kontrolujemy ilość wody aby kapusta cały czas się dusiła. Dodajemy miód oraz łyżkę oleju i gotujemy przez kolejne 40 minut.
4Kapusta najlepsza jest następnego dnia gdy damy jej czas aby smaki się przegryzły.
5Sposób przygotowania bułeczek pszennych z kminkiem
6Mąkę mieszamy z drożdżami, masłem i solą. Powoli dodajemy mleko i wodę. Wyrabiamy ciasto. Ciasto przekładamy do miski posmarowanej oliwą, przykrywamy i odstawiamy na ok. 1,5 godz. aż ciasto wyrośnie.
7Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C.
Z ciasta formujemy kuliste bułeczki i układamy je na blaszce. Przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut.
8Gdy bułeczki wyrosną smarujemy je roztrzepanym jajkiem, posypujemy kminkiem i wstawiamy do piekarnika na ok. 20 minut. Podajemy je gdy już wystygną.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.