Przepis zaprezentowany przez Grzegorza Łapanowskiego w programie Dzień Dobry Wakacje.
Składniki
Sposób przygotowania
Czas przygotowania
Czas gotowania
Czas przygotowania
Czas gotowania
Obrany czosnek rozetrzyj z solą. Dodaj do oleju balsamicznego. Wymieszaj z przyprawami.
Wszystkie warzywa i grzyby oczyść i umyj. Pokrój w plastry. Pieczarki w cząstki.
Opiekaj na ruszcie grilla tak żeby się ładnie przypiekły po każdej ze stron. Co jakiś czas smaruj glazurą dzięki której będą nabierały dodatkowego aromatu.
Po upieczeniu podziel warzywa na porcje układając je naprzemiennie tworząc piramidkę. Na wierzch każdej z nich ułóż po plastrze sera feta. Pieczarki ułóż dookoła. Przed podaniem posyp obficie posiekanym drobno świeżym szczypiorem i skrop resztą glazury.