Pasztet z ciecierzycy to doskonała alternatywa dla mięsnych pasztetów, idealna dla osób na diecie roślinnej. Nasz sprawdzony przepis pozwala uzyskać pasztet o kremowej konsystencji i wyrazistym smaku, który zachwyci nie tylko wegetarian. Idealny na świąteczny stół lub jako z...
Czytaj więcej
Czytaj mniej
20MIN
Czas przygotowania
50MIN
Czas gotowania
15
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 8
Składniki
- 3 puszki ciecierzycy
- 3 marchewki
- 1 pietruszka
- 1 korzeń selera
- 1 por, biała część
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki margaryny
- 1 łyżeczka Majeranek w torebce
- 1 łyżeczka Oregano w torebce
- 1 łyżeczka Gałka muszkatołowa mielona
- 1 łyżeczka Tymianek w torebce
- 1 łyżeczka Papryka słodka w torebce
- 2 łyżki oliwy
- 2 białka
- Pieprz czarny mielony w torebce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce