1Schłodzone filety płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy i skrapiamy cytryną.
2Dodajemy szczypiorek, estragon i pietruszkę oraz resztę śmietany.
3Na dno kamionkowej formy-keksówki sypiemy koperek a następnie rozkładamy na przemian warstwy masy ze szczupaka, szpinak, masę z łososia, masę chlebową aż do wyczerpania składników.
4Formę przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku o temperaturze 180°C przez około 90 minut.
5Gotowe danie kroimy w plastry.
6Łososia i szczupaka miksujemy (każdego osobno).
7Do każdego rodzaju ryby dodajemy po 1 białku.
8Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
9Do każdej masy dodajemy po 100 g śmietany i delikatnie mieszamy.
10Obie masy wstawiamy do lodówki.
11Szpinak dusimy na maśle, odciskamy z soku i studzimy.
12Miksujemy z pozostałym białkiem, 100 g śmietany i doprawiamy solą i pieprzem.
13Z bułki paryskiej usuwamy skórkę, rozkruszamy, dodajemy jajka i dokładnie mieszamy.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.