Szaszłyki z miecznika i kalafiora w Przyprawie Gunpowder

10MIN
Czas przygotowania
8MIN
Czas gotowania
12
LICZBA SKŁADNIKÓW

Składniki

  • Glazura figowa:
  • 1/4 szklanki dżemu figowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka wody
  • Szaszłyki z miecznika:
  • 450 g filetu z miecznika pokrojonego w kostkę o boku ok. 3 cm
  • 2 szklanki różyczek kalafiora
  • 1 szklanka pomidorków koktajlowych
  • 1 szklanka obranych czerwonych cebulek perłowych lub 1 czerwona cebula pokrojona w kostkę o boku ok. 3 cm
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 1/4 szklanki Przyprawy Gunpowder (Milagai Podi) i odrobina do podania
  • 2 łyżki posiekanych liści mięty

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce