Składniki
Przepis na 9 porcji (po 1/2 szklanki).
Porcje
-
1
łyżka
posiekanych liści świeżej kolendry
-
2
kolby świeżej kukurydzy cukrowej
-
1/4
szklanki
świeżego soku z cytryny
-
1/4
szklanki
likieru St. Germain Elderflower
-
1
łyżka
pasty z papryki ají rocoto
-
1/4
łyżeczki
Kminek mielony w torebce
-
1/4
łyżeczki
Czosnek granulowany w torebce
-
1/4
łyżeczki
Sól morska
-
1/8
łyżeczki
Pieprz czarny mielony w torebce
-
450
g
dużych krewetek, obranych i odżyłowanych
-
1
szklanka
kawałków obranego melona miodowego (kawałki wielkości ok. 1 cm)
-
2
łyżki
czerwonej papryczki chili fresno