Przepis zaprezentowany przez Grzegorza Łapanowskiego w programie Dzień Dobry Wakacje.
Składniki
Sposób przygotowania
Czas przygotowania Czas gotowania
Czas przygotowania
Czas gotowania
Do masła zetrzyj czosnek. Dodaj łyżeczkę przyprawy curry. Dokładnie wymieszaj. Z miękkiego masła uformuj roladkę, zawiń w folię spożywczą i odłóż do lodówki żeby stężało.
Pstrąga oczyść, umyj i osusz. Oprósz delikatnie solą i pieprzem.
Warzywa oczyść i umyj. Pokrój w cienkie paski wielkości zapałki. Wymieszaj i przypraw delikatnie solą i pieprzem.
Tak przygotowanym farszem wypełnij pstrąga. Na wierzch ryby połóż 2 plastry masła curry. Zawiń całość szczelnie w folię aluminiową i ułóż na ruszcie grilla.
Opiekaj przez 20-30 minut co jakiś czas przekładając pstrąga na drugą stronę. Podawaj z grillowanymi cząstkami pieczarek.