1Ziele angielskie mielimy. Rodzynki moczymy w wodzie a gdy napęcznieją odsączamy. Śledzie kroimy w mniejsze kawałki. W słoiku układamy warstwę śledzi posypujemy rodzynkami, cynamonem, zielem, pieprzem i solą i przykrywamy to kolejną warstwą śledzi, na którą znowu dodajemy rodzynki i przyprawy. Całość zalewamy olejem sojowym zamykamy i wstawiamy do lodówki. Podajemy schłodzone.
2SYROP Z ZIELEM ANGIELSKIM:
Łyżkę ziela angielskiego rozdrabniamy w moździerzu. Do rondelka wlewamy szklankę wody wsypujemy rozdrobnione ziele i doprowadzamy do wrzenia. Odstawiamy na bok i 20 minut trzymamy pod przykryciem. Przecedzamy płyn przez sitko do słoika. Dodajemy szklankę cukru i mieszamy aż do rozpuszczenia. Syrop trzymamy w lodówce nawet miesiąc. Syrop doskonale podkreśli smak herbaty, naleśników z owocami i owoców w ogóle.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.