1Wino wygotować – gdy zacznie gęstnieć dodajemy wywar rybny i suszony estragon, ponownie gotujemy. Kiedy zacznie gęstnieć dodajemy sok z cytryny, zdejmujemy z ognia, następnie dodajemy świeży estragon i w małych kawałkach masło – ciągle ubijając.
2Ziemniaki: cienkie plasterki ziemniaków mieszamy ze śmietaną, doprawiamy gałką, solą i pieprzem.
3Dodajemy żółty ser i zapiekamy w płaskim naczyniu przez ok. 45 min. w temp. 175˚C.
4Na aluminiowej folii, delikatnie posmarowanej oliwą, rozkładamy filety z soli lub flądry tak, by na siebie lekko nachodziły. Na wierzchu rozsmarowujemy małą ilość masy rybnej, którą posypujemy płatkami suszonych pomidorów z bazylią.
5W 1/3 długości układamy łososia i wzdłuż niego szpinak doprawiony czosnkiem w płatkach i gałką muszkatołową i zawijamy w rulon skręcając go w folii aluminiowej (rulon o grubości maks. 10 cm) i pieczemy w temp 175˚C przez 30 minut – podajemy na ciepło z sosem i ziemniakami.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.