2
średnie pomidory, bez pestek i pokrojone w kostkę
1
mała czerwona cebula pokrojona w kostkę
1
papryka Jalapeño, drobno pokrojona w kostkę
sok z 1 limonki plus dodatkowe cząstki do podania
50
g
greckiego jogurtu
50
g
majonezu
175
g
fileta z dorsza, pokrojonego w kawałki wielkości kęsa
75
g
mąki pszennej
125
g
meksykańskiego piwa
6
tortilli kukurydzianych
olej roślinny do smażenia
Instrukcje
1W misce wymieszaj pomidory, cebulę, paprykę jalapeño, sok z limonki i 1½ łyżeczki przyprawy Mexican Street Food. W osobnej misce połącz jogurt, majonez i 1 łyżeczkę przyprawy.
2W dużej misce wymieszaj mąkę, piwo i pozostałą przyprawę Mexican Street Food.
3Na patelnię wlej olej do wysokości ok. 1 cm i podgrzej.
4Zanurz rybę w cieście, pozwól spłynąć, a następnie umieść na patelni. Powtórz z pozostałymi rybami. Smaż ryby aż ciasto będzie złotobrązowe.
5Ryby podawaj zawinięte w tortille z salsą, jogurtem i cząstkami limonki.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.