Małże i karczochy gotowane na parze z gremolatą z orzechów laskowych

16
LICZBA SKŁADNIKÓW

Składniki

  • Step 1
  • 2 łyżki stołowe oliwy
  • 1 szklanka cienko, ukośnie pokrojonych plasterków marchwi
  • 1/2 szklanki cienkich plasterków szalotki
  • 2 łyżeczki drobno posiekanego czosnku
  • 1 szklanka bulionu z kurczaka
  • 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
  • 0|45 kg oczyszczonych małż
  • 1 opakowanie (255 gram) mrożonych serc karczochów
  • 1/2 łyżeczki Sól morska
  • 2 Liście laurowe w torebce
  • Gremolata z orzechów laskowych:
  • 1/3 szklanki drobno pokrojonych orzechów laskowych
  • 1/3 szklanki drobno pokrojonej świeżej natki pietruszki
  • starta skórka z jednej cytryny
  • 1/2 łyżeczki Sól morska
  • 1/4 łyżeczki Pieprz czarny mielony w torebce

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy