1Ryż do sushi płuczemy w letniej wodzie trzykrotnie.
2Ryż powinien mieć temperaturę pokojową, przed przystąpieniem do przygotowania maki.
3Na płat nori nakładamy ryż, po środku smarujemy wasabi i układamy paluszka krabowego, listki sałaty i pomidorki wiśniowe, dodajemy majonez japoński i zawijamy w rulon.
4Do każdego zestawu podajemy imbir marynowany, wasabi oraz sos sojowy.
5Dobrze odcedzamy i pozostawiamy na około 30 minut.
6Ryż zalewamy wodą na około 1 centymetr ponad powierzchnię.
7Płatek konbu należy naciąć w trzech miejscach nożyczkami i położyć na ryż.
8Ryż należy zagotować, następnie zmniejszyć ogień i gotować 4-5 minut, aż cała woda zostanie wchłonięta.
9Zmniejszyć ogień do bardzo małego, przykryć i gotować następne 4-5 minut.
10Zdjąć rondel z ognia i pozostawić przykryty na około 10 minut (jeśli posiadamy garnek do ryżu czas gotowania to około 30 minut).
11Ocet podgrzewamy, dodajemy cukier oraz sól i mieszamy do rozpuszczenia (nie można doprowadzić do zagotowania), pozostawiamy do ostudzenia.
12Ryż przekładamy do plastikowego lub drewnianego naczynia i mieszamy z mieszanką octu.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.