1Rozgrzej piekarnik do 200oC. Przygotuj dwa kwadratowe kawałki pergaminu o boku 25 cm i dwa kwadratowe kawałki folii do pieczenia o boku 30 cm. Połóż pergamin na folię i ułóż na nim kawałki łososia.
2Na kawałkach łososia ułóż suszone pomidory i posyp oregano. Wyciśnij trochę cytryny i dodaj kilka kropel oliwy z oliwek. Przypraw solą i pieprzem.
3Złap za krawędzie folii i zawiń ją wokół łososia. Zostaw mały otwór na wierzchu, wlej trochę białego wina i zamknij.
4Tak przygotowanego łososia piecz w piekarniku przez 12-15 minut.
5Po wyjęciu, odstaw na dwie minuty, potem ostrożnie rozwiń folię. Przed podaniem posyp świeżym szczypiorkiem.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.