1Ziemniaki umyj, pokrój na ćwiartki a następnie wymieszaj z oliwą, solą, pieprzem i słodką papryką. Tak przygotowane ziemniaki przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz ok. 30-40 minut w 230 stopniach.
2Brokuły podziel na różyczki, polej oliwą, posyp solą i pieprzem a po chwili dodaj je do ziemniaków. Łososia pokrój na kawałki.
3Przygotuj marynatę: do miseczki dodaj musztardę rosyjską Kamis, miód, sos sojowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dokładnie wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
4Łososia wymieszaj w marynacie, a następnie przełóż do naczynia żaroodpornego. Polej pozostałą marynatą, zakryj folią aluminiową i dodaj do piekarnika 15 minut przed końcem pieczenia ziemniaków.
5Gotowego łososia przełóż na talerz, obok nałóż upieczone ziemniaki, rukolę, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i upieczone brokuły.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.