2Złożyć ciasto na pół, by przykryć nadzienie, pozlepiać mocno brzegi, posmarować wierzch roztrzepanym jajkiem i po nakłuwać szpikulcem w kilku miejscach, by para mogła uchodzić podczas pieczenia.
3Wstawić na środkową półkę, do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec ok. 40-50 min.
4Po 30 min. przykryć folią aluminiową.
5Po upieczeniu ostudzić.
6Podawać pokrojone w plastry.
7Kapustę drobno pokroić, zalać 2 szklankami zimnej wody i gotować 40-50 min.
8Gdyby była za kwaśna, w połowie gotowania, odlać część wody i uzupełnić świeżą.
9Cebulę drobno posiekać i zrumienić na oleju, dodać mąkę, wymieszać i całość smażyć przez 1-2 min.
10Powstałą zasmażkę dodać do kapusty i dokładnie wymieszać.
11Przyprawić do smaku Przyprawą do Bigosu.
12Zagotować i nieco wystudzić.
13Dużą blachę do pieczenia posmarować tłuszczem i rozłożyć na niej ciasto.
14Na połowie ciasta, w odległości 1 cm od brzegów rozłożyć połowę kapusty, na kapuście pokrojone w paski (ok. 3 cm szerokości) filety łososia i przykryć pozostałą kapustą.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.