2Wodę, mleko, ¾ masła podgrzej w rondelku, dodaj do mąki, wyrób na jednolite ciasto, odstaw pod przykryciem na ok. 50 min do wyrośnięcia.
3Do kapusty dodaj marchew, jabłko, cebulę, olej, musztardę, cukier, sok z limonki, imbir, sól do smaku, wymieszaj.
4Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na placek o grubości ok. 5 mm. Wycinaj okrągłe kółka o średnicy 10 cm. Posmaruj z jednej strony olejem lub roztopionym masłem, złóż na pół do środka, ułóż na podsypanej mąką tacy, odstaw pod przykryciem na kolejne 40 min do wyrośnięcia.
5Wyrośnięte ciasto gotuj na parze w specjalnym koszyku ok. 10 min.
6Krewetki smaż na maśle po 1 min z każdej strony.
7Bułeczki nadziewaj surówką i krewetkami, posyp kolendrą. Gotowe bułeczki bao możesz kupić w sklepie z azjatycką żywnością
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.