2Przekrój kapustę wzdłuż na cztery części, a następnie każdą ćwiartkę pokrój na mniejszą kostkę. Tak przygotowaną kapustę przełóż do dużej miski i zalej wodą z solą.
3Dociśnij warzywo talerzykiem obciążonym słoikiem i odstaw na minimum 1 godzinę.
4Obrany czosnek, olej i papryki zmiel na pastę w blenderze. Dodaj do mieszanki pozostałą wodę.
5Posiekaj dymki na mniejsze kawałki.
6Ułóż na spodzie słoików liście laurowe, a na nich odcedzoną kapustę i dymkę. Całość zalej płynem.
7Powtarzaj tą czynność do wyczerpania produktów, pamiętając o ugniataniu kapusty.
8Odstaw słoiki na 4-6 tygodni.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.