1Umieść wszystkie składniki w średnim garnku i zagotuj.
2Zmniejsz moc palnika i gotuj na małym ogniu przez ok 2-3 godziny, do momentu aż woda odparuje. Raz na jakiś czas zamieszaj, by dżem nie przywarł do garnka.
3Pod sam koniec gotowania, podziel dżem na 2 części i jedną z nich przetrzyj przez sitko, by pozbyć się nadmiaru pestek.
4Przelej dżem do słoików i pasteryzuj.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.