1Cukinie umyj, obierz ze skórki i wydrąż środki, pozostaw zwarty miąższ. Zetrzyj cukinię na tarce z dużymi oczkami i przełóż warzywo do garnka.
2Umyj dokładnie pomarańczę i cytrynę i sparz cytrusy pod przegotowaną wodą. Zetrzyj z nich skórkę na małych oczkach i dodaj do garnka z cukinią.
3Wyfiletowaną pomarańczę dodaj do garnka.
4Rozpocznij gotowanie, kiedy cukinia będzie już miękka dodaj cukier, galaretkę owocową, świeżo starty cynamon oraz sok z cytryny. Gotuj tak przez ok 15 - 20 minut, do momentu, aż pozbędziesz się zbędnego płynu i dżem zacznie gęstnieć.
5Przelej dżem do słoików i pasteryzuj.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.