1Kapustę pokrój na ćwiartki, a następnie każdą część pokrój na małe paseczki.
2Kilkucentymetrową warstwę kapusty ułóż na dnie naczynia i mocno dociśnij do dna.
3Posyp pierwszą warstwę solą, dodaj liść laurowy i ziarenko ziela angielskiego.
4Czynność należy powtórzyć do momentu, aż przykryjesz naczynie, pozostawiając 4-5 cm wolnego miejsca do brzegu naczynia. Kapusta będzie "pracować".
5Wszystko przykryj talerzykiem, i połóż na nim coś ciężkiego, by jeszcze bardziej docisnąć kapustę i zabezpieczyć przed dostaniem się do środka powietrza. Otwór naczynia zabezpiecz gazą lub ściereczką.
6Odstaw naczynie w ciepłe i ciemne miejsce na ok 1 tydzień.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.