1Buraczki umyj, wrzuć do garnka i gotuj w skórce, aż będą miękkie.
2Ugotowane buraki obierz ze skórki i zetrzyj na tarce z grubymi oczkami.
3Paprykę i papryczki chili oczyść z pestek i pokrój w paseczki.
4Cebulę pokrój w piórka.
5W dużym garnku zagotuj wodę, dodaj ocet, cukier, sól, pieprz i paprykę w proszku. Do gotującej się zalewy dodaj paprykę i cebulę i doprowadź warzywa do miękkości.
6Dodaj poszatkowane buraki, dokładnie zamieszaj i gotuj na małym ogniu przez ok 5 minut.
7Przełóż mieszankę do wyparzonych słoiczków. Zakręć szczelnie słoiczki i pasteryzuj przez ok 10 minut.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.