1Spaghetti aglio e olio:
Makaron gotujemy al dente i odcedzamy. Na patelni, na średnim ogniu rozgrzewamy oliwę z oliwek. Dodajemy czosnek i czekamy aż złapie kolor. Dodajemy ognistą mieszankę przypraw i pokrojoną drobno papryczkę chili, sól oraz pieprz. Wrzucamy na patelnię odsączony makaron. Mieszamy, aż spaghetti dokładnie pokryje się oliwą z przyprawami. Zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, parmezan i mieszamy. Wyciskamy sok z cytryny. Dekorujemy parmezanem.
2Słodko-ostry krem czekoladowy:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy kilka kropli octu balsamicznego, roztartą w palcach suszoną bazylię i szczyptę świeżo mielonego czarnego pieprzu. Ubijamy śmietanę na sztywno. Dzielimy śmietanę na pół. Połowę delikatnie dodajemy do czekoladowej masy. Krem umieszczamy w pucharkach. Wstawiamy do lodówki. Rozcinamy laskę wanilii, ziarenka mieszamy z pozostałą bitą śmietaną. Przed podaniem do każdego pucharka z kremem wrzucamy łyżkę pestek granatu. Dekorujemy waniliową bitą śmietaną.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.