14 gruszki obierz, odetnij spód, wydrąż środek, gotuj przez 3-5 min. w wodzie z sokiem z cytryny i 4 łyżkami cukru i imbirem.
2Pozostałe obrane gruszki pokrój w kostkę , podsmaż na maśle, posiekaną skórkę cytryny, cynamon i ugotowany na sypko ryż.
3Na patelni podgrzewaj cukier do uzyskania złotego koloru, podlej 100ml wody, gotuj 10 minut, dodaj śmietankę i gotuj ponownie do uzyskania konsystencji sosu.
4Gruszki nadziewaj ryżem, wstaw na 5 minut do rozgrzanego do 175 stopni piekarnika.
5Podawaj polane gorącym sosem karmelowym.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.