1Mięso indyka pokroić w grubą kostkę, papryki oczyścić z pestek i białych błonek, następnie paprykę pokroić w kostkę wielkością zbliżoną do kostki z mięsa indyka.
2Czerwone cebule pokroić w duże kawałki. Przygotowane składniki nabijać naprzemiennie na patyczki do szaszłyków, zaczynając od czerwonej cebuli i na cebuli czerwonej kończąc. Skropić szaszłyki olejem, oprószyć ziołami prowansalskimi, doprawić pieprzem i solą. Wmasować zioła, sól i pieprz w szaszłyki.
3Patelnię grillową rozgrzać bardzo mocno, aż zacznie lekko dymić. Grillować na patelni bez tłuszczu szaszłyki, po 2 minuty z każdej strony.
4Następnie szaszłyki włożyć do piekarnika nagrzanego do 170C na 6-8min. Gdy szaszłyki są w piekarniku, przygotować sos. 200 – 250ml. gęstego jogurtu naturalnego połączyć z sokiem wyciśniętym z jednej cytryny, dodać posiekaną drobno garść świeżej melisy, chili, sól i wymieszać.
5Gotowe szaszłyki wyjąć z piekarnika i podawać z sosem jogurtowym.
6Odcinek "Spotkania ze smakiem" obejrzysz na player.pl
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.