2Do miseczki wsyp przyprawy, dodaj roztopione masło i wymieszaj marynatę.
3Piekarnik nagrzej do 180*C góra- dół.
4Uda kaczki posmaruj 1/2 marynaty z obu stron i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Naczynie przykryj folią aluminiową i włóż do nagrzanego piekarnika na 1,5 godz. W międzyczasie umyj jabłka, pokrój je na ósemki i wydrąż gniazda nasienne. Przyłóż do miseczki i dodaj miód oraz cynamon. Wymieszaj.
5Ostrożnie wyjmij naczynie z udkami, zdejmij folię i odlej nadmiar tłuszczu. Udka ponownie posmaruj resztą marynaty. Następnie ułóż kawałki jabłek pomiędzy udkami, dodaj gałązki rozmarynu i piecz bez przykrycia jeszcze przez 35-40 min.
6Udka z kaczki możesz podawać z puree ziemniaczanym lub kluskami na parze i duszoną czerwoną kapustą.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.