1Kurczaka umyj i osusz. Tak samo zrób z warzywami.
2Papryki pokrój w dużą kostkę, cebulę w grube piórka. Zgnieć ząbki czosnku, obierz z łusek i posiekaj. Imbir obierz i drobno posiekaj. Papryczkę chilli przekrój na pół, usuń nasiona i również posiekaj.
3Kurczaka natrzyj solą i papryką suszoną. Rozgrzej olej na patelni a następnie zrumień kurczaka z każdej strony. Dorzuć czosnek i imbir.
4Smaż kilka minut, aż czosnek się zrumieni. Dodaj pokrojoną paprykę,cebulę i papryczkę chilli. Wszystko delikatnie wymieszaj.
5Dodaj sos sojowy. Zalej śmietaną i mlekiem kokosowym.
6Dopraw pieprzem, curry i kurkumą.
7Przykryj pokrywką i na małym ogniu duś jeszcze 30-40 minut.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.