1Pierś kurczaka pokroić w kosteczkę, doprawić solą, pieprzem. Na patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy i podsmażyć drobno pokrojoną cebulę i czosnek, włożyć kurczaka i obsmażyć. Kurczaka zdjąć z patelni.
2W tym samym czasie zagotować wodę na makaron i ugotować go al dente według przepisu na opakowaniu.
3Na patelni po smażeniu kurczaka przesmażyć szpinak, a kiedy już zwiędnie, dodać pokrojone w paski suszone pomidory. Na patelnię dodać przesmażonego wcześniej kurczaka i wymieszać.
4Dodać śmietankę, wymieszać i zagotować. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodać wcześniej ugotowany makaron i dokładnie wymieszać aż sos lekko zgęstnieje.
5Makaron z kurczakiem smakuje najlepiej podawany świeżo po przygotowaniu, posypany świeżo startym parmezanem.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.