Rozumiem i zgadzam się z polityką prywatności dotyczącą tej strony and
Pita z kurczakiem i grillowanymi warzywami nabiera wyjątkowego smaku po dodaniu przypraw KAMIS. Wypróbuj!
200 g piersi z kurczaka
1 mała cukinia
1 czerwona papryka
1 czerwona cebula
2-3 łyżki oliwy z oliwek
4 chlebki pita
200 ml jogurtu naturalnego
2 łyżki posiekanej świeżej mięty
Kolendra w liściach
Imbir mielony
Pieprz czarny mielony w torebce
Sól morska
1/2 opakowania Przyprawa do gyrosa z chili
Pierś z kurczaka pokrój na cienkie paski oprósz przyprawą do gyrosa z chili.
Paprykę i cebulę pokrój na cząstki, a cukinię w plastry. Warzywa skrop oliwą. Dodaj kolendrę, imbir, dopraw solą morską i pieprzem.
Kurczaka i warzywa usmaż na ryflowanej patelni.
Podgrzane chlebki pita napełnij warzywami wymieszanymi z kurczakiem z dodatkiem jogurtu wymieszanego z miętą.