4 1
Oceń

Pita z kurczakiem i grillowanymi warzywami

Pita z kurczakiem i grillowanymi warzywami nabiera wyjątkowego smaku po dodaniu przypraw KAMIS. Wypróbuj!

Składniki
Porcja dla: Dla 4 osób
Sposób przygotowania
30 min Czas przygotowania
30 min Czas przygotowania
  • Pierś z kurczaka pokrój na cienkie paski oprósz przyprawą do gyrosa z chili.

  • Paprykę i cebulę pokrój na cząstki, a cukinię w plastry. Warzywa skrop oliwą. Dodaj kolendrę, imbir, dopraw solą morską i pieprzem.

  • Kurczaka i warzywa usmaż na ryflowanej patelni.

  • Podgrzane chlebki pita napełnij warzywami wymieszanymi z kurczakiem z dodatkiem jogurtu wymieszanego z miętą.

Oceny i komentarze: 1

Dodaj komentarz