Kurczak w sosie słodko-ostrym

25M
Czas przygotowania
30M
Czas gotowania
14
Składniki

Składniki 4 Porcje

  • 600 g udek z kurczaka bez kości, bez skóry
  • 2 łyżki oleju
  • 200 ml soku jabłkowego
  • 3 łyżki łagodnego ketchupu
  • 5 łyżek stołowych Ocet z polskich jabłek
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1/2 łyżki cukru brązowego
  • 1 łyżeczka Imbir mielony
  • 1 łyżeczka Czosnek granulowany w torebce
  • 1/2 łyżeczki Chili w torebce
  • Do podania:
  • Ryż jaśminowy
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku z dymki
  • 1 łyżeczka białego sezamu

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce