2Umytego i osuszonego kurczaka nacieramy masłem, solą, pieprzem, papryką, majerankiem i ząbkiem przeciśniętego czosnku. Odstawiamy na godzinę do lodówki.
3Kaszę gotujemy na pół twardo.
4Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebule dymkę, przeciśnięty ząbek czosnku i cząber. Solimy do smaku i mieszamy to z podgotowaną kasza, pokrojonym jabłkiem w kostkę i wcześniej namoczona i odciśnięta żurawiną.
5Taką kaszą faszerujemy naszego kurczaka i układamy go w naczyniu żaroodpornym z odrobiną wody. Kurczaka pieczemy w 180 st. około 2 godziny, podlewając od czasu do czasu utworzonym sosem. Pół godziny przed końcem wkładamy do naczynia obok kurczaka przekrojone na pół mandarynki. Dodadzą one pięknego zapachu i wyglądu naszego złotego mięsa.
6Sposób przygotowania pieczonych warzyw:
7Warzywa kroimy w dość grube plastry. Wrzucamy je do miski i dodajemy trochę oleju rzepakowego, łyżkę przyprawy do kurczaka, słodką paprykę, czosnek granulowany, sól do smaku i ćwierć szklanki tartego parmezanu. Ser sprawi, że nasze talarki będą chrupiące.
8Pieczemy aż warzywa będą miały odcień złota.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.