Składniki
10 porcji (po 1 szklance)
Porcje
-
Puree z manioku:
-
1
opakowanie
(680 g) mrożonego manioku
-
1/4
szklanki
masła, miękkiego
-
1/3
szklanki
pełnotłustego mleka, podgrzanego
-
1/2
łyżeczki
Sól morska
-
1/4
łyżeczki
Pieprz biały mielony w torebce
-
Kurczak i fasola:
-
1/4
szklanki
masła
-
680
g
udek z kurczaka bez skóry i bez kości, pokrojonych w kostki wielkości 2,5 cm
-
1
średnia cebula, posiekana
-
1
średnia czerwona papryka, pokrojona
-
2
ząbki
czosnku, wyciśnięte
-
1
łyżka
przecieru pomidorowego
-
1
łyżka
mieszanki przypraw Bahian
-
1/4
szklanki
mąki
-
2
szklanki
bulionu drobiowego
-
1
szklanka
odmrożonej lub odcedzonej i opłukanej czarno nakrapianej fasoli
-
1/2
szklanki
grubo pokrojonych czarnych oliwek bez pestki
-
4
łyżki
posiekanej świeżej kolendry, oddzielnie
-
1
łyżeczka
Sól morska
-
2
łyżki
utartego sera Cotija lub Romano