Hiszpańska paella

15MIN
Czas przygotowania
30MIN
Czas gotowania
15
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 4

Składniki

  • Step 1
  • 100 ml białego wina
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 100 g kiełbasy chorizo pokrojonej w kostkę
  • 300 g piersi kurczaka pokrojonej w kostkę
  • 325 g ryżu do paelli lub risotto
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę
  • 100 g mrożonego groszku
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżeczki Czosnek w płatkach
  • 1 łyżeczka Papryka słodka w torebce
  • 1 łyżeczka Papryka ostra w torebce
  • 1/3 opakowanie Szafran nitki
  • Sól morska

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy