1Filety z kurczaka oczyść, umyj i osusz. Podziel na porcje. Przypraw solą i czarnym pieprzem. Włóż do miski. Dodaj połowę suszonej kolendry i olej. Wymieszaj. Wstaw na godzinę do lodówki.
2Pomidory (bez koktajlowych) sparz we wrzątku, obierz ze skóry i oczyść z gniazd nasiennych. Pokrój w kostkę.
3Na rozgrzanej patelni obsmaż filety z kurczaka na złoty kolor razem obraną i posiekaną w drobną kostkę cebulą. Podlej winem i wrzuć sparzone pomidory. Duś razem kilka minut.
4Dodaj resztę suszonej kolendry, rozgnieciony czosnek i pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Gotuj aż część płynu odparuje i powstanie delikatny sos. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
5Pod koniec dodaj 2 łyżki zimnego masła które wzbogaci i wygładzi smak sosu.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.