2Mięso dokładnie nacieramy solą z czosnkiem i majerankiem, zarówno na zewnątrz jak i w środku. Odstawiamy w chłodne miejsce na 1 godzinę.
3Jabłka kroimy w ćwiartki. Pierś z kaczki wkładamy do brytfanki skórą do góry i obkładamy jabłkami. Podlewamy odrobiną wody i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy przez ok. 1 ½ godziny, do momentu aż skórka będzie rumiana. W trakcie pieczenia polewamy kilka razy mięso powstałym sosem.
4Sposób przygotowania lemoniady majerankowej:
5Majeranek zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 10 minut. Powstały napar odcedzamy. Dodajemy 2 łyżki brązowego cukru i sok wyciśnięty z grejpfruta.
6Lemoniadę podajemy schłodzoną, z lodem.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.