1
kawałek imbiru ok 5 cm pokrojony w Julienne lub starty na tarce
2
laski cynamonu
tłuszcz do smażenia
3
średnie cebule pokrojone w piórka
4
ziemniaki nieobrane, umyte, pokrojone na 4
2
czubate łyżeczki pieprzu kajeńskiego czyli chili
2
łyżki soku z cytryny
sól i pieprz do smaku
świeża kolendra lub natka pietruszki
Instrukcje
1Kurczaka dopraw solą i pieprzem i podsmaż w garnku z obu stron przez minutę.
2Dodaj pokrojone pomidory, cebulę, czosnek i wszystko wymieszaj.
3Następnie dodaj przyprawy: goździki, 2 czubate łyżeczki pieprzu kajeńskiego, posiekany lub wyciśnięty imbir, 2 laski cynamonu, oraz 2 łyżki soku z cytryny, 400ml mleczka kokosowego i 3 łyżki przegotowanej wody. Wymieszaj wszystko dokładnie i duś pod przykryciem, na wolnym ogniu, przez około 25 minut.
4Jak pomidory się rozpadną dodaj ziemniaki i resztę mleczka kokosowego, wymieszaj i gotuj pod przykryciem, aż ziemniaki będą miękkie, czyli około 5 do 10 minut. W międzyczasie posiekaj kolendrę, lub pietruszkę.
5Jak ziemniaki będą miękkie zdejmij potrawkę z ognia i dopraw solą i pieprzem. Dodaj świeże zioła, wymieszaj i gotowe!
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.