Wegańskie Tacos al Pastor z dynią piżmową

20M
Czas przygotowania
35M
Czas gotowania
16
Składniki

Składniki 10 Porcje

  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek extra virgin
  • 4 łyżeczki Chili w torebce
  • 2 łyżeczki Czosnek granulowany w torebce
  • 1 1/2 łyżeczki Kmin rzymski mielony
  • 1 1/2 łyżeczki Oregano w torebce
  • 1 łyżeczka Kolendra w torebce
  • 3/4 łyżeczki Oregano w torebce
  • 1/8 łyżeczki Goździki w torebce, utartych w moździerzu
  • 2 łyżeczki soli
  • 1/8 łyżeczki pieprz czarny, grubo zmielonego
  • 900 g dyni piżmowej obranej, wydrążonej z nasion i pokrojonej w 1-cm kostkę
  • 1/2 ananasa, obranego, pozbawionego głąba i pokrojonego w plastry
  • 4 łyżki świeżego soku z limonki
  • Poszatkowana zielona kapusta lub rzodkiewka pokrojona na cienkie plasterki (ok. 2 szklanki)
  • Gorące tortille
  • Drobno pokrojona biała cebula (opcjonalnie)

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy