1Czekoladę połam na mniejsze kawałki i rozpuść ją w wodnej kąpieli.
2Do rozpuszczonej czekolady dodaj orzechy, daktyle i porządnie zblenduj.
3Dodaj ugotowaną fasolkę, przyprawy, syrop z daktyli i ponownie zblenduj na jednolita masę.
4Ulep średniej wielkości kuleczki, lekko je rozgnieć i wyłóż na blachę przykrytą papierem do pieczenia. Możesz też uformować różne wzory za pomocą foremek.
5Wstaw blachę z wegańskimi pierniczkami do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piecz świąteczne ciastka przez ok 20 minut, do momentu aż się ładnie zarumienią.
6Poczekaj aż wegańskie pierniczki wystygną i zacznij je dekorować ulubionymi dodatkami.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.