2Cebulę drobno posiekać. Obrać i bardzo drobno posiekać ok. 12 ząbków czosnku. Marchewkę obrać i pokroić w drobną kostkę.
3W dużym garnku rozgrzać tłuszcz do smażenia, podsmażyć na nim marchewkę przez 2-3min, często mieszając. Dodać do smażącej się marchewki cebulę, podsmażyć chwilę mieszając i dodać czosnek.
4Mieszać często smażące się warzywa, by czosnek się nie przypalił. Posolić smażące się warzywa, dodać imbir i kurkumę, dokładnie wymieszać.
5Do garnka z warzywami wlać ok. 250 ml. bulionu i całość zagotować. Wrzucić do garnka soczewicę i dolać jeszcze 250ml. bulionu. Zagotować całość i zmniejszyć płomień pod garnkiem tak, by danie wolno się gotowało przez ok. 10 min.
6Po tym czasie wlać do garnka ok. 350 – 400 ml. mleka kokosowego, wszystko wymieszać i posolić. Gdy soczewica będzie już ugotowana, ale ciągle jeszcze ziarna pozostaną w całości, dodać do dania garść świeżego szpinaku i wymieszać go z soczewicą i warzywami.
7Odcinek "Spotkania ze smakiem" obejrzysz na player.pl
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.