Szakszuka z bobem i Wędzonym Chrupnięciem według przepisu Rozkosznego

15MIN
Czas przygotowania
25MIN
Czas gotowania
10
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 2

Składniki

  • 500 g bobu, świeżego lub mrożonego
  • 3 łyżki oliwy extra virgin
  • 1 duża biała cebula ( ok 200 g), pokrojona w drobną kostkę
  • 4 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
  • 1/2 łyżeczka soli morskiej drobnoziarnistej
  • 1 opakowania Posypka Wędzone Chrupniecie
  • 1 puszka (400 g) krojonych pomidorów
  • 1/2 szklanki (120 ml) bulionu warzywnego lub wody
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • 4 duże jajka “zerówki”

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy