Seleryba – wegańska potrawa z selera

15M
Czas przygotowania
5M
Czas gotowania
14
Składniki

Składniki 4 Porcje

  • 1 średnie selery
  • 6 łyżeczek suszonych wodorostów nori w płatkach
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka Sol himalajska
  • ½ łyżeczki Pieprz ziołowy w torebce
  • 3 ziarna Ziele angielskie w torebce
  • 3 Liście laurowe w torebce
  • szczypta Pieprz czarny
  • panierka
  • 3 łyżki mąki pszennej (kukurydzianej - jeśli danie ma być bezglutenowe)
  • 5 łyżek stołowych wody
  • pozostała część namoczonego nori
  • 1½ łyżki sosu sojowego
  • płatki kukurydziane do obtoczenia

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy