1Składniki na konfiturę umieść w rondelku i gotuj na wolnym ogniu ok. 40 min. Na koniec wyjmij laskę wanilii i delikatnie zmiksuj.
2Jajka wymieszaj z cukrem i mlekiem. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i solą, następnie połącz te składniki i wymieszaj na gładkie ciasto. Pod koniec dodaj olej.
3Na patelnię do każdego dołka wlej po 2-3 łyżki ciasta, przy pomocy drewnianej łyżki niewielką część ciasta delikatnie rozprowadź po ściankach. Smaż na wolnym ogniu 3-4 min. Następnie na połowę placków nałóż konfiturę z dyni przykryj pozostałymi plackami tak żeby usmażona strona była na zewnątrz.
4Przed podaniem oprósz cukrem pudrem lub polej syropem klonowym.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.