1Obierz cebulę ze skórki i pokrój ją w drobną kosteczkę.
2Umyj pieczarki i pokrój w plasterki.
3Na rozgrzanej patelni rozpuść odrobinę masła, zeszklij cebulkę, a następnie dodaj pokrojone pieczarki. Smaż grzyby przez ok. 2-3 minuty i dolej wodę, by lekko przykryć zawartość patelni. Duś przez 15 minut. Dodaj oregano i dopraw wszystko solą i pieprzem.
4W dużej misce wymieszaj przesiane mąki, bezglutenowy proszek do pieczenia, pieprz, sól.
5Dodaj do suchych składników posiekane zimne masło, żółtko i śmietanę. Dokładnie zagnieć wszystkie składniki, używając miksera.
6Wyjmij ciasto na przygotowaną stolnicę i rozwałkuj.
7Wytnij z rozwałkowanego ciasta prostokąt i rozsmaruj po całej powierzchni pieczarkowy farsz.
8Zwiń ciasto w roladę, posmaruj ją delikatnie żółtkiem i ponacinaj po skosie równe wzory.
9Przełóż roladę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 80 stopni przez ok. 15- 20 minut.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.